Ügyfélszolgálat: +36 62 555-340  I  E-mail:  villsent@villsent.hu

Villamosipari szaküzlet
×
 x 

A kosár üres
Bevásárló kosár
A kosár üres

frekvenciaváltófrekvenciaváltók az elektromos motorok fordulatszámának változtatására szolgáló szerkezetek, amelyek fokozatmentesen képesek a motor sebességét csökkenteni, illetve növelni.

Alapvetően kétféle frekvenciaváltót különböztethetünk meg: az egy-, illetve a háromfázisú típust. Az egyfázisú frekvenciaváltók egy- és háromfázisú elektromos motorok sebbeségszabályozását végzik, míg a háromfázisúak csak a háromfázisúakét. Mivel a fejlesztés folyamatos az ipar ezen szegmensében is, manapság már igen összetett szerkezeteket is be lehet szerezni, amik akár előre is programozhatóak.

A kínálatunkban található frekvenciaváltók mindegyike kiváló minőségű, tartós, megbízható, korszerű készülék, amelyek jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, így megérik a befektetést. Automatizálja ön is berendezéseit a legkorszerűbb frekvenciaváltókkal, amelyeket könnyedén rendelhet meg tőlük, csupán néhány kattintásra lesz szükség hozzá!

Amennyiben kérdése lenne a frekvenciaváltókról, vagy a rendelés menetéről, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Maxthermo hőfokszabályzók

Az MC5x38 sorozatú univerzális PID szabályzók használatával igényes fűtés-és hűtésszabályozási feladatok végezhetők. A P,I, és D paramétereket a készülék az autotuning (öntanuló) funkció segítségével kiméri és beállítja, de a szabályzó “ON/OFF” működésre is programozható. 1 alarm relével rendelkezik, mely igény szerint konfigurálható.

Elérhető relé és szilárdtestrelé, 0-10VDC, 4-20mA (távadóként is), valamint motoros szelep vezérlő kiemenettel is.

PID önbeálló (autotuning) szabályozás
Tápfeszültség: 90 – 260VAC
25 féle bemenet: P100, hőelemek, V, mV, mA..
300 ms mintavételi idő, 14 bit felbontás
jelfogós vagy SSR vezérlő kimenet
4-20 mA szabályzó és távadó kimenet (opció)
motoros szelep szabályzás (opció)
hibajel kimenet 13 üzemmóddal
RS-485 csatlakozás (opció)
program szabályzás (opció)
méretek:
48x48mm – MC5438
48x96mm (álló) – MC5538
96x48mm (fekvő) – MC5638
72x72mm – MC5738
96x96mm – MC5838

Kinco tápegységek!

A Kinco kapcsolóüzemű tápegységek DIN sínre rögzíthető kivitelük révén előnyösen alkalmazhatók elosztó és kapcsolószekrényekben, vezérlések és műszerezés valamint 24Vdc tápfeszültséget igénylő biztonságtechnikai rendszerekben.

DIN sínes rögzítés
kompakt méret
rövidzár elleni védelem
túlterhelés elleni védelem
működési hőmérséklet -20 ºC – +70ºC

  

E3AS sorozatú fotoelektromos érzékelő az Omrontól!

E3AS sorozatú fotoelektromos érzékelő

  • Széles, 50–1500 mm-es érzékelési távolság, amely bármilyen széles szállítószalag esetében használható.
  • TOF-típusú érzékelők bármilyen típusú szállított munkadarabhoz.
  • A kompakt érzékelőtest bárhová felszerelhető (fém- (SUS316L), műanyag borítás).
  • A betanítási módszerrel mindenki beállíthatja az optimális küszöbértékeket.
  • Az OMRON saját fejlesztésű lézertömítő módszerével gyártották (IP67/IP69K/IP67G).
  • A lerakódásgátló bevonatok csökkentik az érzékelőfelület tisztításának gyakoriságát.
  • Az IO-Link funkció csökkenti a bekapcsoláshoz és termékcserékhez szükséges idő hosszát.
  • Az OMRON saját fejlesztésű fénykibocsátó eleme garantálja az alacsony fényvisszaverő képességű tárgyak megbízható érzékelését.

E3as Prod 400x400

Tervezzen szét- és összetartó szállítószalagokat egyetlen modellel

Az E3AS-F érzékelők a beállított távolságról színüktől és anyaguktól függetlenül képesek észlelni a munkadarabokat, ezzel is csökkentve az egyes munkadarabok kiértékeléséhez és beállításához szükséges időt. Az üzembe helyezés az adó-vevős és prizmás modellekhez képest a felére csökken, amely jelentős megtakarítást jelent.

A lerakódásgátló bevonat megakadályozza az érzékelőfelület szennyeződését

A fotoelektromos érzékelők működési elve miatt a szennyezett érzékelőfelület téves érzékelést okozhat. Az iparágban elsőként lerakodásgátló bevonatot használtunk az E3AS sorozat érzékelőfelületén, amely megakadályozza, hogy vízcseppek, olaj és por tapadjon az érzékelőfelületre, továbbá megakadályozza az objektív bepárásodását is. Vagyis a bevonat megakadályozza az érzékelőfelület szennyeződését olyan környezetekben, ahol olaj vagy por található, vagy gőz keletkezik. Továbbá csökkentettük a hibás érzékelések számát és a tisztítás gyakoriságát is.

e3as antifouling coating banner sol

Újdonságok az OMRON-tól


Találja meg terveihez a tökéletes megoldást az
Omron-nal!
Megoldások, amelyek minden területen teljesítik az Ön elvárásait

Q2A frekvenciaváltó sorozat
– Hajtástechnika
– Ipari automatizálás
– Automatizálás
– Érzékelés

Új kódolvasók és kamerás érzékelők
Microscan – A világ legkisebb, ipari vonalkód olvasó platformja

További információért kérjük, keresse Kapcsolattartó Kollégánkat vagy Ügyfélszolgálatunkat!

Q2a Side Prod 400x400

 

Q2V kompakt frekvenciaváltó – előre a minőség útján!

A szinte minden AC motorhoz alkalmazható Q2V az egyszerű használatot ötvözi a nagy hatékonyságú vezérléssel, és a kisebb karbantartási igény mellett energiahatékony működést is kínál.

Az új Q2V kompakt frekvenciaváltó elősegíti a rugalmas és energiahatékony motorvezérlést számos motortípus esetén az indukciós (IM) motoroktól az állandó mágneses (PM) motorokon át a szinkron reluktancia (SynRM) motorokig. Frekvenciaváltóval a háromfázisú motorok fordulatszám szabályozása valósítható meg a szivattyúk, ventilátorok és más ipari gépek sebességének beállítására.

Egyszerű telepítés és üzembe helyezés

A Q2V tervezésekor elsődleges szempont volt a rendszerbe állítás egyszerűsége: minden bemenet és kimenet gyorscsatlakozókkal telepíthető, a beépített elektromágneses (EMC) szűrőnek, a biztonsági leállító áramkörnek (STO) és a féktranzisztornak köszönhetően ráadásul egyszerűsödik a vezérlés kialakítása. A kevesebb vezetékezés pedig egyet jelent a költséghatékonysággal. A paraméterbeállítások elvégzésében egy intelligens alkalmazásbeállító is segíti a felhasználókat.

Sokoldalú alkalmazhatóság

Amellett, hogy számos különféle típusú AC motort képes kezelni, a Q2V két névleges teljesítménnyel is használható: egy a nagy igénybevételt és egy a normál igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz. Ez rugalmas alkalmazhatóságot eredményez, lehetővé téve, hogy ugyanazt a típusú frekvenciaváltót használják a különféle névleges teljesítményű motorok meghajtására a terhelési jellemzők függvényében. Még sokoldalúbbá teszi, hogy a felhasználók alkalmazásvarázslók segítségével igazíthatják a meghajtót a speciális követelményekhez. A grafikus fejlesztőeszközökkel lehetőség nyílik saját programok fejlesztésére és a felhalmozódott szakmai tudás vállalaton belüli kezelésére.

Bevált, robusztus kialakítás a kevesebb állásidőért

A robusztus Q2V-t megerősített por és nedvesség elleni védőlakkozással látták el, és 10 évig üzemeltethető akár 50 °C-os hőmérsékletig anélkül, hogy karbantartást igényelne. Az eszközszintű adatrögzítésnek köszönhetően a felhasználók megelőzhetik az esetleges meghibásodásokat és a nem tervezett állásidőket. A Q2V képes nyomon követni és rögzíteni az adatokat egy helyi SD-kártyára vagy Omron NX/NJ vezérlők segítségével továbbítani őket a kívánt informatikai rendszerekbe.

Még nagyobb energiahatékonyság

A Q2V a rendszer minden eleménél biztosítja a nagyobb energiahatékonyságot. Az olyan speciális motorvezérlő módszereknek köszönhetően, mint a szivattyúkhoz és ventilátorokhoz használatos EZ Vector, a Q2V képes a motorok lehető leghatékonyabb vezérlésére. Korszerű motorvezérlő algoritmusai akár 6%-kal növelhetik a hatékonyságot aszinkron motorok és 2%-kal az állandó mágneses motorok esetében a hagyományos vezérlőkkel összehasonlítva. A Q2V további célzott energiatakarékossági funkciókat is biztosít a változó vagy alacsonyabb nyomatékigénnyel rendelkező alkalmazásokban. Ilyen esetekben automatikusan optimalizálja az energiafelhasználást, így akár 50%-os energiamegtakarítás is elérhető.

 

Q2v Application Versatility Fcard Prod 368xX

Új weblapunkon lehetőséget biztosítunk partnereinknek termékeink online megrendelésére a webshop-on keresztül.

A webshop termékkeresőjével gyorsan és könnyen megtalálhatja a keresett terméket. A webshopon rendelhető termékek listája folyamatosan bővül. Ha a keresett termék nem található a weboldalon, kérjük, érdeklődjön telefonon: 06 62 555-340.

Takarítson meg villamos energiát: alkalmazzon fázisjavítást!

Fazisjavito 2

Miért fizeti feleslegesen az induktív fogyasztást?

Fázisjavítással és teljesítménykorlátozással (meddőkompenzálás) jelentős mértékű villamosenergiát takaríthat meg!

Cégünk vállalja, hogy megtervezi, legyártja, üzembe helyezi, szervizeli az Önöknek legoptimálisabb energiamegtakarító berendezést.

Keresse cégünket, mert nálunk az igények felmérése díjmentes!

--

Figyelmükbe ajánljuk a Benedict - Kondenzátor mágneskapcsolókat.

Fázisjavító készülékekbe, alacsony induktivitású és kisveszteségű kondenzátor csoportok fojtóval vagy fojtó nélkül történő kapcsolására. A speciálisan kialakított kondenzátor mágneskapcsolók siettetett zárású segédérintkezővel kapcsolt csillapító ellenállással vannak ellátva, melyek a bekapcsolási áramot jelentősen korlátozzák (≤70xIbe). A kondenzátor mágneskapcsolók érintkezői hegedésbiztosak 200xIbe értékű bekapcsolási áramcsúcsig. Névleges teljesítmény 100kVAr-ig.

K3 18k

 

Figyelmükbe ajánljuk az ELMARK termékeket kedvező áruk végett.

 

MA-VIB ventilátorok

A kínálatunkban megtalálható axiális ventilátorok méretei: átmérő 200, 300, 400, 500mm

Elektromos megtáplálásuk:

- 200mm-es kivitelben egy fázis 1~230V; IP44-es védettséggel.

- 300, 400 és 500 mm-es kivitelben egy- és három fázisú motorral is szállítjuk 1~230V, 3~400V; IP44-es védettséggel.

Alkatrészekből tetszőleges kivitel összeállítható:MA-VIB axiális ventilátor

- kompletten (kerettel és ráccsal)

- ráccsal

- kerettel

- akár dupla ráccsal (szívó- és nyomó oldalon)

OS radiális kivitelben kisméretű (ø96-145mm kivitelben készülnek) motorjaik minden esetben egyfázisúak 1~230V.MA-VIB radiál ventilátor

Ezeket a készülékeket ott érdemes alkalmazni, ahol (az axiál ventilátorokéhoz képest) nagyobb nyomásra van szükség. 

A következő három típus elérhető raktárról:

- Mavib OS.108.206.13 108X50 2p radiál 160m3/h

- Mavib OS.133.420 133x50 4p radiál 150m3/h

- Mavib OS.133.240.07(V10-C046.04 )133X50 2 pól. radiál 200°C 277m3h 82W (Extra 200oC-os levegő szállítására is alkalmas típus)

Kompakt kivitelben kaphatóak, motorral járókerékkel és házzal együtt.

Kiviteltől függően ráccsal vagy anélkül kínáljuk.

Nagyobb volumenű igény esetén a MA-VIB teljes kínálatából tudunk ventilátorokat, alkatrészeket biztosítani.

Amennyiben termékünk felkeltette érdeklődését vagy hasonló felhasználási igénye van, forduljon bizalommal munkatársainkhoz elérhetőségeinken!

 

 

 

Megkezdtük az IPARI DIGITÁLIS LED ÓRÁK forgalmazását.

 

CL200

 

 

Megkezdtük WEST gyártmányú hőfokszabázók forgalmazását:

West Controls 6100+, 8100+ and 4100+ Plus

A West Controls Plus sorozatú, egykörös vezérlők kombinálják a kifinomult funkcionalitást a könnyű használhatósággal. A jumper nélküli konfiguráció csökkenti a lehetséges beállítási hibákat. A könnyű előlapi kezelőfelület gyors és egyszerű telepítést és felügyeletet tesz lehetővé. Az univerzális bemenet támogatja a hőelemeket, az RTD-ket és a DC lineáris bemeneteket. Digitális bemenet és távoli alapjel bemeneti opciók is rendelkezésre állnak.

Főbb jellemzők
Kiválasztás: 1/16 DIN, 1/8 DIN vagy 1/4 DIN ház
CE, UL és CSA jóváhagyott hurokvezérlők
Teljes PID vagy Be / Ki vezérlés, Hűtés / Cool üzemmód
Választható elő-dallam, önteszt vagy kézi hangolás
Relé, SSR meghajtó, DC Lineáris, Triac vagy 24 VDC adók teljesítmény kimenetek
RS-485 kommunikációs lehetőség a Modbus vagy a West ASCII számára
Kétsoros kijelző minden-piros, minden-zöld vagy piros és zöld LED-ek.

 

Képtalálat a következőre: „P6100 west”

Kiválasztási útmútató:

 

Leírás

Katalógus
Szám

1/16 DIN Single Loop PID Controller
1/8 DIN Single Loop PID Controller
1/4 DIN Single Loop PID Controller
P6101Z2-
P8101Z2-
P4101Z2-
Output 1 None
SPDT Relay (2 Amp, 240 VAC)
10 VDC Solid State Relay Driver
DC Linear (mA, V)
Triac
0
1
2
7
8
Output 2 None
SPDT Relay (2 Amp, 240 VAC)
10 VDC Solid State Relay Driver
DC Linear (mA, V)
Triac
0
1
2
7
8
Output 3 None
SPDT Relay (2 Amp, 240 VAC)
10 VDC Solid State Relay Driver
DC Linear (mA, V)
24 VDC Transmitter Power Supply
0
1
2
7
8
Option Slot A None
RS-485 Serial Communications
Digital Input
Basic Remote Setpoint
0
1
3
4
Supply Voltage 100-240 VAC
24-48 V AC/DC
0
2
Display Colors Both Displays in Red
Both Displays in Green
Upper Display Red, Lower Green
Upper Display Green, Lower Red
0
1
2
3
Option Slot B (1/8 DIN 
and 1/4 DIN Models Only)
None
Full Remote Setpoint with Digital Input 2
0
R

 

Ipari csatlakozók EMC árnyékolással
Ultima Kft Marechal EMC Dekontaktorok

A rendszerek és berendezések elektromos árnyékolása még sosem volt olyan fontos, mint napjainkban.
Az elektromos áramellátás során alapvető fontosságú a megbízható EMC védelem garantálása az áramforrástól egészen a fogyasztóig. A csatlakozáshoz használt dugaljaknak és dugvilláknak nem szabad megzavarniuk az elektromágneses árnyékolást. Annak érdekében, hogy az árnyékolást igénylő felhasználásoknál is lehessen csatlakozásokat létrehozni, az ISV többféle EMC dugaljat, dugvillát és dekontaktort kínál mA – 250 a változatokban. Ennek köszönhetően a frekvencia-vezérelt meghajtásokat is lehet dugaljjal és dugvillával csatlakoztatni. A mérési adatok biztonságosan továbbíthatók, a csatlakozó részei pedig igény szerint, akár egyesével cserélhetők. A dugaljak és dugvillák nagy teljesítményű ezüst-nikkel érintkezőkkel vannak felszerelve, Csatlakoztatáskor automatikusan kialakul az IP65-ös védettség, nincs szükség semmilyen további teendőre. A rendszer kialakítása lehetővé teszi az extrém körülmények közötti használatot.

Előnyök:

Átfogó EMC védelem
- Fém burkolat és kiegészítő elemek 
- A belső elemek optimális megmunkálása biztosítja a lehető legjobb elektromos vezetőképességet
- A speciális, fémtartalmú tömítések IP65-ös védettséget és kiváló EMC teljesítményt biztosítanak
- Kérésre a csatlakozókhoz árnyékolt kábelek szállíthatók.

Automatikus IP65 védettség
A védelem a csatlakozáskor vagy a fedél záródásakor azonnal, automatikusan kialakul, nincs szükség semmilyen további teendőre.

Optimális áramátvitel

A dugvillák és a dugaljak rezgés- és korrózióálló, Marechal technológiájú ezüst-nikkel érintkezőkkel vannak felszerelve. Ezek biztosítják az állandó érintkezési nyomást és optimális vezetőképességet még több éves intenzív használat után is. 

Maximális biztonság a dekontaktor rendszernek köszönhetően 

A Marechal Dekontaktorok olyan ipari csatlakozók, melyek beépített kapcsolóval rendelkeznek, így 250 A-ig teljes biztonsággal teszik lehetővé a terhelés megszakítását.

Áram és vezérlés
A dugvillákban és a dugaljakban található segédérintkezők lehetővé teszik olyan folyamatok vezérlését, mint például a csatlakozás vezérlése, a termikus motorvezérlés vagy a PLC jel-átvitel. Az EMC sorozatban több érintkezős dugaljak és dugvillák akár 20 érintkezős változatai is megtalálhatók.

ISV csatlakozók az Ultima Kft.-től

A terhelés biztonságos bontása egyetlen gombnyomásra
A Marechal Dekontaktorok olyan ipari csatlakozók, melyek beépített kapcsolóval rendelkeznek. 250 A-ig teljes biztonsággal teszik lehetővé a terhelés megszakítását. A dekontaktoron lévő gomb megnyomásakor az áramkör megszakad, és a dugvilla eltávolítható a dugaljból. A beépített biztonsági tárcsa megakadályozza az áram alatt lévő részekhez való hozzáférést. Ennek köszönhetően az üzemeltetés rendkívül egyszerű és maximálisan biztonságos.

Karbantartás és javítás: kevesebb leállási idő
A Marechal dekontaktorokkal csatlakoztatott motorok gyorsan és biztonságosan mozgathatók, nincs szükség költséges szétszerelésre és újra-bekötésekre. A karbantartások és javítások időveszteség nélkül végezhetők el. A hibás motort egyetlen személy akár percek alatt is lecserélheti. Ez minimálisra csökkenti a leállási időt. 

Alacsonyabb költség
A dekontaktorokban beépített kapcsoló van, mely AC22/AC23 szerinti terheléses-bontást tesz lehetővé. Egyesíti a csatlakozó és a kapcsoló funkcióit.

ISV-Marechal csatlakozók EMC változatban

CÉGÜNKRŐL

Weblapunkon lehetőséget biztosítunk partnereinknek termékeink online megrendelésére a webshopon keresztül, ahol gyorsan és könnyen megtalálhatja a keresett terméket. A rendelhető termékek listáját folyamatosan bővítjük. Ha a keresett termék nem található a weboldalon, kérjük, érdeklődjön telefonon: 06 62 555-340.


Adatkezelési tájékoztató

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ELÉRHETŐSÉGEK

ViLLSENT Kft.

Villamosipari szaküzlet
E-mail: villsent@villsent.hu
Tel.: +36 62 555-340
6723 Szeged, Csongrádi sgt. 23/A
Nyitvatartás: H-P 07:30 - 16:00

Facebook